AKTUALNO

8. otvoreno kadetsko i juniorsko prvenstvo Varaždinske županije, Var. Toplice, 15.05. - 17.05.2015 → link

Blog
utorak, prosinac 8, 2015
Tradicionalno, na Štefanje u petak 26.12. sa početkom u 10:00 sati u osnovnoj školi u Var.Toplicama održati će se Božićni turnir. Turnir je zamišljen kao okupljanje šahista svih generacija iz Varaždinske županije u blagdanskom raspoloženju, a mogu doći i ostali. Tempo igre: 10 minuta, švicarski sustav 9 kola. Svi sudionici primiti će simboličnu nagradu, a najbolji iz kluba Mladost prijelazni klupski pehar. Upisnine nema

sahuvz @ 12:01 |Komentiraj | Komentari: 0
ponedjeljak, studeni 9, 2015
U subotu 07. studenog u Varaždinu se u poslijepodnevnom satima održao 1. memorijalni turnir u spomen našeg prijatelja, istaknutog šahovskog djelatnika iz naše županije Željka Rodeka koji je preminuo prije točno godinu dana.

U izrazito toplom i prijateljskom ozračju na turniru su se okupile sve generacije, ukupno 57 igrača. Prije početka turnira prisutne je pozdravila gđa Branka Rodek, te g. Velimir Ćić ispred tvrtke "Elektra" u kojoj je Željko proveo svoj radni vijek.

 

IMAG2797IMAG2800

Pobjedio je Goran Šegović iz Varaždina, najbolji igrač iznad 60 godina starosti bio je Stjepan Radić iz Lepoglave, dok je najbolji u kategoriji do 18 godina bio David Lesar iz Štrigove.

REZULTATI

sahuvz @ 09:14 |Komentiraj | Komentari: 0
petak, studeni 6, 2015
U organizaciji Školskog sportskog saveza Varaždinske županije i Šahovskog saveza Varaždinske županije u školi u Var. Toplicama održan je prvi pojedinačni (od tri) šahovski turnir za učenice i učenike osnovnih škola, odvojeno niži i viši razredi.
     
Na turniru za niže razrede nastupilo je 16 igrača. Prvo mjesto osvojio je Petar Križanić iz Var. Toplica ispred Leona Martinčevića i Pavla Kovačeka iz Druškovca. Najbolja od djevojčica bila je Inkret Janja iz Druškovca. REZULTATI

                          

Kod viših razreda pobjednik turnira je Matija Njegač iz Varaždina, ispred naših Filipa i Borne, u konkurenciji 10 natjecatelja. Najbolja od djevojčica bila je Sever Silvija iz Druškovca. REZULTATI.Turnir je prvi od tri turnira koji će se odigrati u školskoj godini 2015/2016.
Drugi turnir biti će uz pravodobnu najavu početkom veljače u Varaždinu, a treći krajem travnja u Druškovcu.
Prvih 10 igrača na svakom turniru osvaja bodove za ukupni plasman.
Pobjednici ukupnog plasmana osvajaju pehare.
sahuvz @ 23:34 |Komentiraj | Komentari: 0
ponedjeljak, listopad 26, 2015
                

sahuvz @ 07:44 |Komentiraj | Komentari: 0
petak, rujan 11, 2015
Krajem rujna Skupština Šahovskog saveza Varaždinske županije održati će godišnju sjednicu na kojem će između ostaloga uskladiti svoj Statut sa novim Zakonom o udrugama i Zakonom o sportu.

Ovdje je dostupan Tekst prijedloga novog Statuta koji se daje na javnu raspravu.

Mole se svi članovi Saveza, napose predstavnici u Skupštini da prouče tekst prijedloga novog Statuta te se uključe u javnu raspravu.

Točno vrijeme sjednice Skupštine biti će naknadno objavljeno.

sahuvz @ 15:34 |Komentiraj | Komentari: 0