AKTUALNO

7. otvoreno kadetsko prvenstvo Varaždinske županije, Var. Toplice, 23.05. - 25.05.2014link

Blog
ponedjeljak, prosinac 22, 2014
Po prvi puta organizirano je prvenstvo srednjih škola Varaždinske županije u organizaciji Županijskog školskog športskog saveza i našeg šahovskog saveza. Prijavile su se 4 škole kod mladića i 1 škola kod djevojaka ali u tolikom broju da su se formirale tri ekipe. Kod mladića uvjreljivo je pobjedila Prva gimnazija u kojoj su se našli ponajbolji šahisti iz generacije: Toplak, Gregurić, Makar, Kelava i Petrović. Kod djevojaka pobjedila je ekipa "Sunce" iz Druge gimnazije.

                VIŠE SLIKA

Ovo natjecanje ima za cilj zadržati interes prema šahu u srednjoškolskom uzrastu, napose kod djece koja su se redovito natjecala na županijskim prvenstvima osnovnih škola, kao i potaknuti HŠŠS da u budućnosti upriliči državno prvenstvo srednjih škola u šahu na kojem bi nastupili županijski pobjednici.

sahuvz @ 11:40 |Komentiraj | Komentari: 0
utorak, prosinac 9, 2014
Tradicionalno, na Štefanje u petak 26.12. sa početkom u 10:00 sati u osnovnoj školi u Var.Toplicama održati će se Božićni turnir. Tempo igre: 10 minuta, švicarski sustav 9 kola. Svi sudionici primiti će simboličnu nagradu, a najbolji iz kluba Mladost prijelazni klupski pehar. Upisnine nema. REZULTATI

sahuvz @ 10:02 |Komentiraj | Komentari: 0
U organizaciji županijskog školskog športskog saveza i ŠŠK Mladost 08.12. je u Var. Toplicama održano županijsko natjecanje u šahu u kategoriji dječaka i djevojčica. Pobjedničke ekipe plasirale su se na poluzavršnicu državnog prvenstva koja će se igrati u veljači, a to su: kod dječaka Osnovna škola iz V. Toplica i OŠ Maruševec/PŠ Durškovec kod djevojčica. Rezultati ovdje: dečki, cure.

                  žup

sahuvz @ 09:53 |Komentiraj | Komentari: 0
ponedjeljak, studeni 10, 2014
Želimir Rodek rođen je 1950. godine i u svojem pedesetgodišnjem šahovskom djelovanju kao šahista, šahovski organizator i međunarodni FIDE sudac dao je svojim požrtvovnim radom neizmjeran doprinos razvoju šaha u našem kraju. Puno mu hvala na svemu. Posljednji ispraćaj pokojnika biti će u utorak 11.11.2014. u 14:00 sati na groblju u Varaždinu.

                

sahuvz @ 10:03 |Komentiraj | Komentari: 0
četvrtak, listopad 23, 2014
Udruga šahovskih sudaca, ogranak Sjever organizirati će seminar za stjecanje zvanja šahovskih sudaca klupskog, županijskog, te državnog ranga.    

Seminar će se održati od 14. do 16. studenog 2014. godine.

Mjesto održavanja seminara odrediti će se naknadno, vodeći računa da bude bliže većini prijavljenih kandidata. 

Svi detalji OVDJE
sahuvz @ 10:45 |Komentiraj | Komentari: 0