AKTUALNO

10. otvoreno kadetsko i juniorsko prvenstvo Varaždinske županije, Var. Toplice, 29.04. - 01.05.2017 → link www.sah-mladost.hr

Blog - studeni 2010
ponedjeljak, studeni 22, 2010
Ove subote 27. 11. 2010 igra se u Čakovcu memorijal Vladimira Gakića. Njegov šahovski rad bio je vezan uz popularizaciju šaha među mladima i po tome ga osobno pamtim, jer je uvijek znao naći prigodnu riječ i za nas mlade koji smo bili članovi drugih klubova. Sigurno je da bi ga veselilo što će se i te subote popodne igrati IV kolo kadetske lige Međimurske i Varaždinske županije.

Miljenko Kelemen

P.S. 2.12. 2010.

III Memorijal Vladimir Gakić okupio je 32 igrača, bio jakog sastava za lokalne prilike, jer je došlo dosta kvalitetnih igrača iz različitih krajeva Hrvatske. Pobijedio je velemajstor Janković Alojzije s 8,5 bodova, ispred FIDE majstora Vidović Saše s istim brojem bodova, i inter majstora Biti Ozrena s 6,5 bodova.

sahuvz @ 11:16 |Komentiraj | Komentari: 0
ponedjeljak, studeni 15, 2010
Jučerašnjim zadnjim kolom IV lige i odigranim uzvratnim kvalifikacijskim susretom za ulazak u II ligu Centar završila je ovogodišnja ligaška sezona u organizaciji HŠS-a. Rezultati su ažurno objavljeni na stranicama HŠS-a, pod lige HŠS-a. Svakom klubu i pojedincu ostaje da ocijene svoj rezultat. Šest kadetskih ekipa klubova Međimurske i Varaždinske županije igra svoju ligu. (odigrano je i II kolo, a o rezultatima i efektu te lige, više kad završi). Pojedinci koji imaju vremena, mogučnosti i volje igrati OPEN turnire imaju do kraja godine lijepi izbor, a vjerujem da će najviše igrača igrati nama najbliži OPEN koji se igra u Humu na Sutli. Osobno smatram da bi u Sjeverozapadnoj Hrvatskoj trebali uskoro organizirati nešto slično, ali na manji broj dana i kola, da se nekako starta i s takvim tipom turnira, a sve s ciljem razvoja šaha u Varaždinskoj i susjednim županijama.

sahuvz @ 12:43 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
ponedjeljak, studeni 8, 2010
Rezultati prvog kvalifikacijskog meča za ulazak u drugu ligu centar objavljeni su ažurno na stranicama HŠS-a (link)

Uzvratni se susret igra u nedjelju 14. 11. u Čakovcu, u restoranu Kristal, a u subotu 13. 11. 2010. s početkom u 9,30 sati u prostorijama Elektre u Čakovcu igra se XV. Memorijal dr. Slavko Petrović.

U subotu 13. 11. popodne igra se II kolo kadetske lige Međimurske i Varaždinske županije, u kojoj ove godine igra 6 ekipa, dok sve ekipe IV lige centar igraju zadnje kolo u nedjelju ujutro 14.11. u Štrigovi u restoranu  Stridon.

sahuvz @ 14:09 |Komentiraj | Komentari: 0