AKTUALNO

10. otvoreno kadetsko i juniorsko prvenstvo Varaždinske županije, Var. Toplice, 29.04. - 01.05.2017 → link www.sah-mladost.hr

Blog - travanj 2011
subota, travanj 30, 2011


ŠU „Metalac“ Ladanje Donje (koji ove godine slavi 50 godina od osnivanja) organizirao je 30. travnja 2011. godine u Društvenom domu u Ladanju Donjem šahovski turnir uz obilježavanje Dana općine Maruševec i zaštitnika općine svetog Jurja.

Igralo se u skladu s Pravilima šaha FIDE za ubrzanu igru po švicarskom sustavu u 7 kola. Tempo igre bio je 15 minuta po igraču za svaku partiju.Na turniru je nastupilo 17 igrača, a najuspješniji su nagrađeni novčanim i predmetnim nagradama. Prvo mjesto sa 6 bodova osvojio je FIDE majstor Tihomir Car iz ŠD Varaždin, koliko je osvojio i drugoplasirani Predrag Peharda (ŠU Metalac). Treće mjesto osvojio je Darko Šardi (ŠK Mursko Središće) sa 5 bodova.

sahuvz @ 16:50 |Komentiraj | Komentari: 0
nedjelja, travanj 3, 2011
Na danas odigranom I. OPENU GAJ, u Novoj Vesi okupilo se petero kadeta, dvije žene i 30 seniora, koji su odigrali turnir od 7 kola, na tempo 15 minuta po igraču.Ugodan ambient novootvorenog bistroa i picerije GAJ u Novoj Vesi, uhodani i iskusni suci, jedan FIDE majstor, četiri majstorska kandidata i dosta solidnih klupskih igrača garantirali su uspjeh prvog OPENA GAJ, kako u natjecateljskom smislu tako i u cilju popularizacije šaha u Varaždinskoj županiji.Borbenosti nije nedostajalo, ni kod mladih ni kod starijih igrača.Imali smo i uvijek dobrodošle goste iz Međimurske županije, pošto se ovaj vikend nisu igrale partije III i IV lige. (o drugoj ligi u Čakovcu više na bistravoda.bloger.hr)Na turniru je pobijedio drugi nositelj MK Bešvir Bruno ispred MK Miljenka Kelemena i sedmog nositelja Matkun Željka, svi osvojili 5,5 bodova od 7 mogućih. Evo nas svih, foto Nenad:Do kraja ovog IV mjeseca igrači Varaždinske županije imaju nastupe u III i IV ligi, a za 30. IV. najavljen je brzopotezni turnir ŠU Metalac, Ladanje Donje, koja ove godine slavi 50 godina osnivanja.

Organizacijski kapaciteti ŠSVŽ okreću se nadolazećem IV. Otvorenom kadetskom i juniorskom prvenstvu Varaždinske županije, 29.IV - 1.V, koje će po svemu sudeći okupiti rekordan broj mladih iz cijele zemlje, a po prvi put i iz inozemstva.

sahuvz @ 21:05 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare