AKTUALNO

10. otvoreno kadetsko i juniorsko prvenstvo Varaždinske županije, Var. Toplice, 29.04. - 01.05.2017 → link www.sah-mladost.hr

Blog - rujan 2010
ponedjeljak, rujan 13, 2010
Veliki rezultat najkvalitetnije ekipe iz naše županije.  Link u zaglavlju. Čestitamo.Tko ga je ostvario: velemajstori Erdos Viktor i Gonda Laszlo, inter majstor Ozren Biti, nacionalni majstor Srbiš Jurica, FIDE majstor Orak Ljubomir, majstorski kandidat Vujec Ivan (svi na slici redom), te igrač i kapetan ekipe FIDE majstor Car Tihomir.  Rezerva u ekipi bio je majstorski kandidat Novak Ratko. Ovim je rezultatom ekipa ŠD Varaždina izborila nastup u I A ligi dogodine.

sahuvz @ 12:49 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
ponedjeljak, rujan 6, 2010
Dva šahovska događaja, svaki na svoj način zanimljivi, obilježili su početak rujna.

I B liga koja se igra od 3. do 13. rujna u Šibeniku, uz za sad odličan nastup ŠD Varaždina plijeni pažnju svojom kvalitetom, a rezultate možete pogledati na linku u zaglavlju ovog bloga. Za širu šahovsku publiku  simultanka FIDE majstora Makaj Marka u nedjelju 5. 9. bila je događaj dana.Igrana je na 25 ploča, a najmlađi varaždinski FIDE majstor Makaj Marko pobijedio je visokim rezultatom 22:3, ali nakon puno borbe. (neke partije trajale cca. 4 sata)Majstora je jedini uspio pobjediti kadet Gregurić Tomislav (na slici dolje), a remizirali su Havaš Juraj, Španić Đurđa, Špiranec Miljenko i Kovač-Posavec Vladimir.Ono što veseli da je odaziv mladih bio dobar i za igranje simultanke,a i za šahovsku igraonicu, koja se odvijala kao popratni program, s ciljem da se veći broj mladih ukljući u šahovski život našeg kraja. Zainteresirani mladi u dobi od 7 do 11 godina za školu šaha ŠD Varaždina mogu se javiti voditelju Miljenku Kelemenu na mob. 091/ 212 7164. Škola se odvija svaki četvrtak u terminu od 17 do 19 sati u prostorijama ŠD Varaždina, Alojzija Stepinca 1.Kao organizatori ovog šahovskog događaja zahvaljujemo se na podršci Gradu Varaždinu, firmi Fotografika vlasnika Tihomira Lipohara, i volonterima koji su nam pomogli da šah bude to sunčano nedjeljno jutro glavna tema razgovora na Korzu.

sahuvz @ 14:15 |Komentiraj | Komentari: 0