AKTUALNO

10. otvoreno kadetsko i juniorsko prvenstvo Varaždinske županije, Var. Toplice, 29.04. - 01.05.2017 → link www.sah-mladost.hr

Blog - rujan 2011
subota, rujan 17, 2011
Šahovski savez Varaždinske županije pokreće projekt  "Online škola šaha MK" kojim se želi učenje šaha približiti informatički pismenim osobama. Ciljna grupa učenika su nam mladi, koje želimo na suvremeni način uvesti u svijet šaha, i ponuditi im obrazovanje na daljinu.Škola je podijeljena u dva stupnja; I. za početnike i igrače rejtinga do 1800 bodova, i II. za igrače rejtinga do 2000 bodova. Dostupnost, svaki dan osim nedjelje od 8 do 22 sata, prema dogovorenom terminu. Cijena škole, 20 kuna po satu za I. stupanj, 30 kn za II. stupanj. Sve informacije mogu se dobiti od voditelja projekta majstorskog kandidata Miljenka Kelemena, dipl. oec. na e-mail: miljenko1@net.hr ili mob. 095/256 1965. Suradnik na projektu je tehničar za računalstvo Nikola Makaj, FIDE rejting 2003 boda. Više brzih informacija o školi može se dobiti i na facebook stranici Škola Šaha Mk.

sahuvz @ 20:23 |Komentiraj | Komentari: 0
četvrtak, rujan 15, 2011
Prema zaključku sa osnivačke Skupštine šahovskih sudaca ogranka Sjever, tijekom studenog održati će se seminar za šahovske suce klupskog, županijskog i državnog ranga.

Točan datum i mjesto održavanja istog biti će naknadno određen nakon prikupljenih prijava, koje treba dostaviti do 30. rujna 2011. godine na adresu

predsjednika ogranka Sjever Želimira Rodeka, e-mail: zelimir.rodek@hep.hr ili mobitel 098 268 697

ili zamjenika predsjednika Saše Stankovića, e-mail: sasa.stankovic1@ck.t-com.hr ili mobitel 091 527 3917

Biti će organizirano i savjetovanje za sve šahovske suce.

Mole se svi zainteresirani šahovski klubovi ili šahovska društva, koji bi željeli biti organizatori i domaćini tečajeva za šahovske suce ili za savjetovanje da dostave ponude do 15. listopada 2011. godine.

sahuvz @ 17:49 |Komentiraj | Komentari: 0
nedjelja, rujan 4, 2011
Po sunčanom i toplom vremenu međunarodni majstor Ozren Biti odigrao  je na glavnom gradskom trgu, Korzu, simulatanku na 22 ploče i pobijedio rezultatom 19 : 3.Ozren je nakon velikog  Beč OPENA ostao neporažen i u ovoj simultanci, a remizirali su Klemenčić Marta, Ister Verica, Jurić Danijel, Purgar Marija, Purgar Đuro i Bach Edwin (FM iz Njemačke).Mediji su popratili simultanku, a elokventni Ozren Biti u izjavi za VTV dao je svoj doprinos popularizaciji šaha, ukazujući mladima na prednosti bavljenja šahom.U ime organizatora simultanke,  Šahovskog saveza Varaždinske županije i firme Fotografica zahvaljujem se svim službama grada Varaždina koje su nam pomogle u tome da to nedjeljno jutro šah bude prisutan u samom centru grada. Zahvaljujem se i volonterima koji su na bilo koji način pomogli da i ova treća po redu šahovska simultanka protekne u najboljem redu.

predsjednik Šahovskog saveza Varaždinske županije, Miljenko Kelemen

sahuvz @ 20:51 |Komentiraj | Komentari: 0
četvrtak, rujan 1, 2011
Ove nedjelje na glavnom gradskom trgu u Varaždinu, Korzu održati će se šahovska simultanka međunarodnog majstora Biti Ozrena sa šahistima varaždinskog kraja. Početak je zakazan za 9 i 30 sati. Ozren Biti (na slici skroz desno)od prošle godine igra za ekipu ŠD Varaždina,  i ovo će biti njegovo predstavljanje široj varaždinskoj šahovskoj publici. Popratni događaj je šahovska igraonica za mlade svih dobi, koju će voditi majstorski kandidat Miljenko Kelemen. Tom će prilikom svi zainteresirani moći dobiti informacije gdje i kako se može početi sa učenjem šaha u našem kraju. Dobro došli.

sahuvz @ 22:11 |Komentiraj | Komentari: 0