AKTUALNO

10. otvoreno kadetsko i juniorsko prvenstvo Varaždinske županije, Var. Toplice, 29.04. - 01.05.2017 → link www.sah-mladost.hr

Blog - rujan 2012
nedjelja, rujan 23, 2012
Počele su danas, a ljubitelji šaha iz naše županije sigurno će sa zanimanjem popratiti nastup ekipe ŠD Varaždina u ovoj kvalitetnoj ligi. (na slici igrači ŠD Varaždina, IM Ozren Biti, FM Orak Ljubomir i MK Goran Šegović, protiv velemajstora iz Liburnije Ivana Šarića, Davorina Kuljaševića i Marina Bosiočića na ovogodišnjem finalu kupa u Šibeniku)Partije uživo i u pgn-u mogu se pratiti na stranicama lige, a ekipi ŠD Varaždina poželimo što bolji rezultat.

P.S. Čestitke ekipi ŠD Varaždina na osvojenom prvom mjestu u I. B ligi.

sahuvz @ 17:16 |Komentiraj | Komentari: 0
nedjelja, rujan 9, 2012
I ovogodišnja tradicionalna šahovska simultanka na Korzu je u potpunosti uspjela u svojoj glavnoj namjeri, popularizacija šaha. FIDE majstor Tihomir Car, doktor fizike, pobijedio je rezultatom 13 i pol naprama 6 i pol.Uz izvoditelja simultanke veliki doprinos dala je i firma Fotografica, kao tehnički organizator događaja i sve službe Grada Varaždina koje smo zamolili za pomoč u organizaciji.Čestitke i svim igračicama i igračima simultanke, zahvala medijima koji su ju popratili.I šahovska igraonica za mlade bila je posjećena, a tko od mladih želi početi učiti šah slobodno nek se javi Miljenku Kelemenu, mob. 091/ 212 7164.

sahuvz @ 17:02 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare
ponedjeljak, rujan 3, 2012
Tradicionalna šahovska simultanka na Korzu, planirana je za ovu nedjelju 9. IX. 2012. s početkom u 10 sati. Snage s šahistima varaždinskog kraja ove će godine odmjeriti na 20 ploča FIDE majstor Tihomir Car, doktor fizike. I ove će godine kao popratni događaj biti šahovska igraonica za mlade, koja je početak nove šahovske školske godine, i prilika svim roditeljima da se upoznaju gdje se i kad može organizirano početi učiti igranje šaha. Ove godine i parlament EU donio je deklaraciju u uvođenju šaha u obrazovni sustav svojih zemalja, baš zbog brojnih dobrobiti koji učenje šaha potiče kod mladih.

Dodatne informcije o slobodnim mjestima za igranje na simultanki i školama šaha za mlade mogu se dobiti kod predsjednika Šahovskog saveza Varaždinske županije, Miljenka Kelemena i na mobiel 091 / 212 7164 i na mail: miljenko1@net.hr

sahuvz @ 18:58 |Komentiraj | Komentari: 0